Sunn og frisk med sensitiv mage -

en fullstendig guide til kosthold og mestring

Jeg har selv IBS og har hatt veldig god nytte av å teste lavFODMAP-dietten. Derfor har jeg alltid vært interessert i kosthold og fordøyelsessykdommer. 

 

Etter studiene var jeg så heldig å få jobb på Lovisenberg Diakonale Sykehus, på deres nyoppstartede matintoleransepoliklinikk. Der jobbet jeg i 1,5 år og fikk møte mange personer med IBS som trengte veiledning rundt kosthold. Akkurat som resten av kroppen vår er helt unik, fungerer også fordøyelsen vår forskjellig. Derfor har jeg lært masse av å veilede pasienter i å finne ut hvilke matvarer som er bra og mindre bra for dem.

 

Veldig mange har god nytte av lavFODMAP-dietten og det finnes mange gode kokebøker og blogger man kan få hjelp fra. Men, jeg følte det manglet en helhetlig veiledning rundt fordøyelse og alle de andre faktorene som spiller inn for at magen skal fungere optimalt. Derfor ble jeg veldig glad når Cecilie Hauge Ågotnes plutselig ringte meg og spurte om jeg ville skrive en mer faglig bok rundt kosthold og IBS med henne. 

Jeg sa naturligvis ja, og i januar 2018 lanserte vi boken "Sunn og frisk med sensitiv mage" på Vigmostad Bjørke forlag. I tillegg til det ernæringsfaglige stoffet jeg har skrevet, har Cecilie skrevet om mestring av hverdagen med en kronisk sykdom, samt kommet med sine beste råd og tips til å følge diett i en hektisk hverdag. I tillegg til alt dette får du også mange oppskrifter på bra mat for sensitive mager! 

© 2023 by Eskerud Ernæring. Proudly created with Wix.com

  • Facebook - svarte sirkelen
  • Twitter Round
  • Instagram Black Round