Gjest i podcasten Engler og Hormoner

May 14, 2020

Damene i Engler og Hormoner inviterte meg inn for å snakke om priviligerte kostråd, dårlige ernæringsråd på sosiale medier og for å oppklare noen myter. 

Gjest i podcasten "En skikkelig digg fremtid"

May 02, 2020

Vegetarentusiast Hanne-Lene Dahlgren snakker med meg om mageplager, bønner, "vegetarianermage" og hvordan vi kan spise så mye planter som mulig uten å få all verdens problemer med tarmsystemet. 

Når magen sier nei, hvorfor sier hjernen «spis»?

December 17, 2018

Artikkel i Norsk Tidsskrift for Ernæring skrevet sammen med Bente Øvrebø om dessertmage, finnes den egentlig?

Er aktivt kull sunt - eller er det bare en myte?

October 02, 2018

KK skriver om trenden med kull i mat og tilskudd, jeg veier inn på om det egentlig har noen funksjon. 

- 500.000 nordmenn kan få et bedre liv med lavfodmap-dietten

January 31, 2018

Nyhetssak på Nettavisen basert på utgivelsen av boken "Sunn og frisk med sensitiv mage"

Hvilken pasta er sunnest?

February 07, 2017

Matkontrollen ba meg undersøke hvilke av de tilsynelatende sunne nye pastavariantene som egentlig er best! Er det bønnepasta, fullkornspasta, eller kanskje grønnsakspasta? 

Bør barn nektes julemat?

November 26, 2016

Personlig trener Cornelis Elander uttaler seg skarpt om norske barns kosthold i juletiden i denne saken, i min mening uten særlig faglig dekning. Er det ikke voksne som forspiser seg på julemat, ikke små barn? Barns sukkerinntak før jul ble også debattert i studio hos TV2 Nyhetskanalen, se video i innlegget.

Hvordan spise sunt på restaurant!

November 10, 2016

Det kan være vanskelig å velge sunn mat og holde den slanke linje hvis man liker å spise mye ute. Men det er en del enkle grep du kan gjøre slik at måltidet ikke blir altfor usunt! 

Hva koser ernæringsfysiologene seg med?

August 22, 2016

Selv ernæringsfysiologer kan bli fysne på litt snacks fra tid til annen. Hva velger de egentlig da? Les mine og andres tips i denne saken. 

Kosthold til eksamen

May 21, 2016

Jeg gir råd om kosthold før eksamen til Opplysningskontoret for Brød og Korn, og forklarer hvorfor grovbrød og grøt av fullkorn er topp hjerneføde både før og under eksamen.

Trenger voksne melk?

March 02, 2016

Det er mange myter om melkedrikking. Tidenes Morgen på P13 ringte meg for å høre om det er hold i dem eller ikke. De tok meg litt på senga med spørsmålet om melk og kviser, men der er heller ikke dokumentasjonen god nok til å gi anbefalinger.  

Hva slags fett bør du steke i?

February 08, 2016

Kokos, raps eller oliven? Det er bred faglig enighet om at kokosolje, tross i all "hypen" ikke er sunnere enn andre kilder til mettet fett og at rapsolje er best egnet til steking. 

Coffee Slender på Aftenposten

January 07, 2016

I fjor blogget jeg om Coffee Slender og deres helsepåstander. Aftenposten var så greie at de publiserte hele blogginnlegget på sine nettsider, slik at enda flere fikk lese en motvekt til dette firmaets reklame. 

Please reload

© 2023 by Eskerud Ernæring. Proudly created with Wix.com

  • Facebook - svarte sirkelen
  • Twitter Round
  • Instagram Black Round