Nyeste innlegg:

Hjemmelaget sunn is!


I gode gamle dager(les: nittitallet) når jeg var liten lagde mamma alltid pinneis av saft i fryseren som vi kunne spise nesten når vi ville på sommeren.

Nå ser jeg flere og flere som lager hjemmelaget is igjen, i litt mer spenstig versjon enn frossen saft, så jeg bestemte meg for å prøve selv!

Jeg fant 4-pakk med former på Nille i går og her er oppskriten på min is:

- 1 kiwi

- Saften fra en halv lime

- Ca 2 dl laktosefri naturell yoghurt (eller vanlig yoghurt, selvfølgelig)

- Ca 1 ss sukker eller honning (valgfritt)

Mengden vil avhenge av hvor store og hvor mange former du har, åpenbart.

Rør lime og sukker inn i yoghurten. Del kiwien i skiver som du legger inntil kanten av isformene. Fyll yoghurtblandingen i midten. Sett i fryseren i minst fire timer.

Yoghurten kan bli litt kornete, så konsistensen blir ikke helt som kjøpt yoghurtis. Men forfriskende, sunn og ganske kul blir den! Holdbarheten vil avhenge mest av yoghurten, men du vil neppe klare å la disse ligge spesielt lenge i fryseren uansett :-)

Jeg heter Mari Eskerud, er klinisk ernæringsfysiolog og dette er min blogg!

 

Her kan du lese kommentarer på aktuelle ernæringstemaer, artikler om gode kostholdsvaner og sunne matvarer. Kanskje blir du også inspirert til å spise sunnere! 

 

Så følg med hvis du er lei av superkurer som ikke er basert på vitenskap og bare vil ha sunt kosthold ved å spise helt vanlig mat som du finner på matbutikken. For det gjør jeg!

  • Twitter Clean Grey
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram Clean Grey

© 2023 by Eskerud Ernæring. Proudly created with Wix.com

  • Facebook - svarte sirkelen
  • Twitter Round
  • Instagram Black Round