Nyeste innlegg:

Oppskrift: gresk yoghurt, bringebær og chia-is!

Dette flotte sommerværet fortjener å feires med og nytes, og hva passer vel bedre enn is? Jeg er utrolig glad i is. Friskis, Dream-is, Ben&Jerry´s, gelato, sorbet, sitron, bringebær, sjokolade, karamell, vailje, cookie dough, brownie, you name it, I like it!

Men det går selvfølgelig ikke an å spise is hele tiden om man også er litt opptatt av helsa og vekta. Hvilket jeg åpenbart er. Derfor har jeg satt stor pris på å lage min egen is i sommer, mye sunnere(og billigere) men like leskende i varmen.

Når du fryser yoghurt blir det litt kornete. Hvis du vil lage en boks med is unngår du dette ved å røre med jevne mellomrom, men det funker litt dårlig når du lager ispinner. Men det gjør ikke noe synes jeg. I denne oppskriften har jeg også brukt chiafrø. Det markedsføres som "supermat", hva enn det er, men jeg bruker det mest fordi det er gøy å prøve noe nytt og variere litt og fordi jeg synes konsistensen for eksempel i havregrøt blir artig. I isen gir de litt crunch og fiber. Men du kan selvfølgelig utelate dem om du ikke har.

Ingredienser:

Alle mengdene avhenger av hvor store isformer du har!

- ca 250g yoghurt, jeg brukte gresk youghurt med vaniljesmak

- 1 liten ss chiafrø

- litt melk

- ca 1 dl bringebær, jeg brukte frosne

Fremgangsmåte:

-Bland chiafrøene med en halv dl melk og ca 2ss yoghurt. La dem stå å svelle noen timer eller over natta i kjøleskapet.

- Hvis du bruker frosne bær, ta dem frem en halv til en time før du skal lage isen. Da smelter de litt og du får fin farge på ispinnene.

- Når frøene er ferdig svellet bland med youghurten og bringebærene, eller legg bærene lagvis i formene hvis du har skikkelig lyst til å være fancy. Jeg tok litt youghurtblanding i først, så bær, så mer youghurtblanding og rørte litt rundt.

- Sett formene i fryseren i noen timer og du har deilig is!

Jeg heter Mari Eskerud, er klinisk ernæringsfysiolog og dette er min blogg!

 

Her kan du lese kommentarer på aktuelle ernæringstemaer, artikler om gode kostholdsvaner og sunne matvarer. Kanskje blir du også inspirert til å spise sunnere! 

 

Så følg med hvis du er lei av superkurer som ikke er basert på vitenskap og bare vil ha sunt kosthold ved å spise helt vanlig mat som du finner på matbutikken. For det gjør jeg!

  • Twitter Clean Grey
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram Clean Grey

© 2023 by Eskerud Ernæring. Proudly created with Wix.com

  • Facebook - svarte sirkelen
  • Twitter Round
  • Instagram Black Round