Nyeste innlegg:

Lav-FODMAP fiskesuppe


Forrige uke fikk jeg en merkelig fiskesuppe-craving. Det har aldri skjedd før så jeg er usikker på hva som utløste den, kanskje regnet? Uansett, jeg tittet på litt oppskrifter og fant ut at det jo var kjempelett å lage og i dag fikk jeg endelig surret meg til det! Perfekt til kjøttfri mandag!

Jeg spiser som mange sikkert vet primært etter lav-FODMAP dietten, du kan lese mer om min diett her. Jeg følger ikke denne slavisk men begrenser i stor grad inntaket av høy-FODMAP matvarer, hvilket vil holde for de fleste med irritabel tarm.

Denne oppskriften inneholder fiskebuljong fra Knorr, som inneholder 2,2 % løk. Det kan være nok til at noen reagerer, men min erfaring er at løk er snillere på magen enn hvitløk, og denne inneholder veldig lite. Så prøv å se hva du synes, hvis ikke du har din egen fiskebuljong liggende hjemme!

Ingredienser (3 porsjoner)

2 gulerøtter

2-3 poteter

1 skive sellerirot

ca 200 gram kveite eller annen hvit fisk

1 laksefilet

2 dl laktosefri matfløte, eller vanlig

7,5 dl fiskebuljong

100-200g reker til pynt

Rapsolje, hvitløksinfusert olivenolje, gressløk, salt og pepper

Brød ved siden av hvis du er som meg og ikke klarer deg uten

Fremgangsmåte

Kutt grønnsakene i terninger. Fres dem i litt olje i panna i 2-3 minutter før du heller på fiskebuljongen. Hvis du tåler løk og hvitløk helt fint ta gjerne det med og la det surre sammen med grønnsakene i starten. Da trenger du heller ikke hvitløksoljen.

La det småkoke i ca 15 min til grønnsakene er kokt. I mellomtiden deler du fisken i biter.

Når grønnsakene er ferdige tar du oppi fisken og lar bitene trekke i 3-4 minutter. Hell så i matfløte og smak til med salt, pepper, hvitløksolje og gressløk. Varm opp suppen igjen hvis matfløten var kald. Pynt med reker på toppen eller la dem trekke et par minutter mens suppen varmes opp igjen, bare ikke la dem koke for da blir de seige.

Hvem skulle trodd at fiskesuppe var så enkelt å lage? Godt ble det også, selv min i utgangspunktet skeptiske samboer forsynte seg en gang til!

Jeg heter Mari Eskerud, er klinisk ernæringsfysiolog og dette er min blogg!

 

Her kan du lese kommentarer på aktuelle ernæringstemaer, artikler om gode kostholdsvaner og sunne matvarer. Kanskje blir du også inspirert til å spise sunnere! 

 

Så følg med hvis du er lei av superkurer som ikke er basert på vitenskap og bare vil ha sunt kosthold ved å spise helt vanlig mat som du finner på matbutikken. For det gjør jeg!

  • Twitter Clean Grey
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram Clean Grey

© 2023 by Eskerud Ernæring. Proudly created with Wix.com

  • Facebook - svarte sirkelen
  • Twitter Round
  • Instagram Black Round