Nyeste innlegg:

Alle kan få drømmekroppen, men er det verdt det?


Tenker du ofte at kroppen din hadde vært perfekt hvis du bare hadde et par kilo mindre på magen, et par ekstra på puppene, eller litt større biceps? Tenker du kanskje på det hver dag eller flere ganger om dagen?

De fleste gjør dette i større eller mindre grad. Men hvorfor er det så få som går rundt med tighte, fettfrie kropper og er superfornøyde, når samfunnet er så fokusert på drømmekroppen?

Hvordan få drømmekroppen

Ikke alle kan se ut som Beyoncé eller David Beckham, men alle kan få den beste utgaven av sin egen kropp. MEN FORTELL MEG HVORDAN DA, tenker du kanskje nå. Det er faktisk kjempeenkelt. Du må trene daglig for å få en stram kropp og spise mindre enn du trenger for å senke fettprosenten.

Sjokkert?

Det høres altså ikke spesielt krevende ut å oppnå drømmekroppen. De fleste har tilgang til treningssenter, de fleste har råd til å spise sunn mat og tilgang på ressurser til å regne ut om de spiser passe mye. Oppskriften er enkel og de fleste innser også innerst inne at det er dette som skal til for å nå målet. Men hvorfor er det da nesten ingen som har denne superfantastiske kroppen de drømer om?

Min teori er at det rett og slett ikke er verdt det. Livet handler om så mye mer enn en stram og lekker kropp.

Livet er fylt av middagsselskaper ut i de små timer, is på varme sommerdager, bursdagskaker, helgefrokost med familien når du egentlig skulle trent og fredagspils med vennegjengen. Er ikke disse tingene ganske viktige for deg? Gir de ikke mer glede enn å sitte hjemme med et glass Pepsi Max og instagramme bilder av vaskebrettmagen din?

Sixpack er ikke målet på god helse

Jeg er selvfølgelig opptatt av viktigheten av å spise sunt og å ha en frisk kropp. Jeg er ikke plutselig blitt en forkjemper for baconpølse til frokost og smågodt hver dag. Men, man kan kose seg med god mat og drikke av og til uten å bli overvektig. Sunn mat inneholder også kalorier, så er du for eksempel veldig glad i nøtter vil du neppe bli tynnere, men hjertet ditt vil ha godt av det! De fleste kan derimot ikke opprettholde en kjempelav fettprosent OG kose seg her og der. Regnestykket går ikke opp.

Jeg har mange kunder som kommer for hjelp med de siste par kiloene. De spiser sunt, trener flere ganger i uken, men har også travle dager med mye stillesitting og hyggelige anledninger i helgene. De ønsker en perfekt kropp, men det krever brutale kutt i friheten til å spise mat på farta, kose seg i sosiale lag og tiden de må bruke på trening. De ender derfor ofte opp med å reflektere over hvor viktig dette egentlig er for dem og om målet er verdt innsatsen de må legge ned.

For de fleste er valget enkelt. De ønsker et sosialt liv uten streng diett og daglige bootcampøkter. Men, mange fortsetter å hige etter drømmekroppen!

Du må altså velge. Enten drømmekropp med strengt regime eller sunn, naturlig kropp og frihet til å kose deg her og der. Velger du sistnevnte, bør du slutte å ha dårlig samvittighet for at du ikke får førstnevnte. Godta valget ditt og slapp av! Velg fortsatt sunn mat i hverdagen og vær aktiv, men ikke stress med et par kilo her og der. Helsen din totalt blir antakelig bedre av det.

Jeg heter Mari Eskerud, er klinisk ernæringsfysiolog og dette er min blogg!

 

Her kan du lese kommentarer på aktuelle ernæringstemaer, artikler om gode kostholdsvaner og sunne matvarer. Kanskje blir du også inspirert til å spise sunnere! 

 

Så følg med hvis du er lei av superkurer som ikke er basert på vitenskap og bare vil ha sunt kosthold ved å spise helt vanlig mat som du finner på matbutikken. For det gjør jeg!

  • Twitter Clean Grey
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram Clean Grey

© 2023 by Eskerud Ernæring. Proudly created with Wix.com

  • Facebook - svarte sirkelen
  • Twitter Round
  • Instagram Black Round