Nyeste innlegg:

Fråts i bringebær!


Hjemme hos mamma og pappa er vi så heldige å ha en bringebærbonde som nærmeste nabo. Tilgang på nyplukkede bringebær rett fra jordet er virkelig toppen av lykke i min mening! Bringebær er blitt mer og mer populære de siste årene, og de norske er i høysesong nå. Derfor er det bare å fråtse, og her får du 4 gode grunner til å virkelig fråtse i disse deilige bærene nå.

1. De smaker kjempegodt

Åpenbart den viktigste grunnen! Du kan bruke bringebær i smoothie, i yoghurten, rett fra kurven på stranda, i middagssalater eller rørt til deilig syltetøy. Muligheten er, som med mange andre bær, endeløse. Det fine med bringebær er at de smaker såpass mye at de virkelig setter smak på retten.

2. De har nesten ingen kalorier

100 gram bringebær har kun 30 kalorier! Det er like mye som 5 gram nøtter, 10 gram rosinbolle eller 0,6 dl brus. Du kan altså trygt spise en kurv om kvelden uten noen som helst risiko for at du legger på deg. Grunn god nok til å bytte ut godteskålen på sommerkvelden?

3. De inneholder nyttige næringsstoffer

Bringebær inneholder lite fett, karbohydrater og protein(derav det lave energiinnholdet), men er faktisk en god kilde til kostfiber, vitamin C og antioksidanter. Fiberinnholdet er spesielt bra, siden du da blir litt mer mett av å spise dem enn annen, fiberfattig snacks.

4. Nei, de er ikke så dyre.

Jeg vet ikke med dere, men som langvarig student er jeg fortsatt ganske opptatt av pris når jeg handler. Jeg tipper en del andre også ser på det å fråtse i friske bær som litt luksus? En kurv koster typisk mellom 40-50 kr, og holder som kos til to personer. Men med tanke på hvor kort sesongen er, og hvor sunne og gode disse bærene er så blir valget enkelt for meg.

Nyt bringebærsesongen alle sammen!

Kilde:

www.frukt.no

Jeg heter Mari Eskerud, er klinisk ernæringsfysiolog og dette er min blogg!

 

Her kan du lese kommentarer på aktuelle ernæringstemaer, artikler om gode kostholdsvaner og sunne matvarer. Kanskje blir du også inspirert til å spise sunnere! 

 

Så følg med hvis du er lei av superkurer som ikke er basert på vitenskap og bare vil ha sunt kosthold ved å spise helt vanlig mat som du finner på matbutikken. For det gjør jeg!

  • Twitter Clean Grey
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram Clean Grey

© 2023 by Eskerud Ernæring. Proudly created with Wix.com

  • Facebook - svarte sirkelen
  • Twitter Round
  • Instagram Black Round