Nyeste innlegg:

Det er faen ikke lett!


Kjære deg som har startet et nytt og sunnere liv i 2017: all respekt til deg!

For det er faen ikke lett å leve sunt i dag. Hele samfunnet vårt bugner av fristende, sukkersøt og fet mat som presenteres på tv, på bussen, på blogger, i kantina på jobb, i ukeblader, på besøk hos venner og på møterommet. Du skal ha motivasjon av stål for å stå over alle disse fristelsene i løpet av en dag!

I tillegg blir du nå i januar bombardert med artikler om hvor dårlig det går med alle som har nyttårsforsetter om å leve et sunnere og sprekere liv. «Jaja, det er fullt på treningssentrene nå, men bare vent til midten av februar, da vil halvparten være tilbake i sofakroken!» eller «hehe, ja du prøver deg i år også ja, lykke til, det har vel ikke fungert så godt tidligere?».

Bare på vei til jobb passerer jeg fire kafeer og to kiosker. De har tildels dørene åpne, og ut velter duften av fersk bakst og kaffe. Hvem kan stå i mot det?

Du utsettes sikkert for velmenende råd fra gud og hvermann og fandens oldemor også. Fra eksperter og «eksperter» på internett, fra velmenende kollegaer i lunsjen eller fra familie. De er knapt enige om hvordan kroppen er satt sammen, langt mindre hva slags mat den bør ha. Brød eller knekkebrød, egg eller bacon, lett eller fullfett eller ikke melk i det hele tatt, spise ofte eller sjelden, aldri spise etter 19.00, alltid spise rett etter trening(selv om det er etter klokka 19?) bare det for all del ikke er sukkerbombe av en banan!

Man kan definitivt gi opp av mindre.

Så du, selv om du går på en bolle-smell av og til, eller spiser brødskive til lunsj selv om kollega Karin på lavkarbo ser på deg med rynket panne, så gjør du en sinnsykt god jobb! For å leve sunt i dag, det er faen ikke lett, og du skal ha all honnør for du prøver å gjøre en endring!

For selv om mange ikke klarer å få til den store endringen de hadde håpet på, er det noen som gjør det. Og det kan like gjerne være deg.

Og et lite tips til slutt: det er ikke så komplisert å spise sunt som alle skal ha det til, og hvis du er i tvil, så velg det som passer deg best. Da blir det uansett ikke feil.

Jeg heter Mari Eskerud, er klinisk ernæringsfysiolog og dette er min blogg!

 

Her kan du lese kommentarer på aktuelle ernæringstemaer, artikler om gode kostholdsvaner og sunne matvarer. Kanskje blir du også inspirert til å spise sunnere! 

 

Så følg med hvis du er lei av superkurer som ikke er basert på vitenskap og bare vil ha sunt kosthold ved å spise helt vanlig mat som du finner på matbutikken. For det gjør jeg!

  • Twitter Clean Grey
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram Clean Grey

© 2023 by Eskerud Ernæring. Proudly created with Wix.com

  • Facebook - svarte sirkelen
  • Twitter Round
  • Instagram Black Round