Nyeste innlegg:

Oppskrift: Bananbrød


Når jeg var på utveksling i USA la jeg min elsk på bananbrød, som vertsfaren min titt og ofte hadde bakt før resten av huset sto opp. Det er en ganske vanlig rett der, men ikke så mange kjenner den her hjemme. I Norge ville vi kanskje kalt det vel så mye kake som brød, men amerikanerene er litt rundere i kantene på den fronten! Uansett er det skikkelig digg og passer kjempegodt til kaffekos i helgen eller mellommåltid på ettermiddagen eller kvelden.

Den eneste utfordringen med bananbrød, og grunnen til at jeg ikke lager det så ofte, er at du trenger å ha godt modne bananer tilgjengelig. Siden vi bare er to stykker i husstanden så kjøper vi ikke så mye av gangen og det er sjelden bananene rekker å bli så gamle. Man må huske å kjøpe inn litt ekstra altså!

Jeg har tweaket litt på oppskriften til Gitte Witt på bloggen 52moreyears og gjort oppskriften bittelitt sunnere! Du merker knapt at halvparten er grovt mel og rapsolje er den sunneste fettypen du kan bruke til baking. Raps egner seg også godt til baking fordi den har så nøytral smak. Av krydder kan du bruke det du liker best, jeg elsker duften av kanel i huset så det er min favoritt!

Kanskje en oppskrift å teste ut i helgen?

Ingredienser:

2 dl fint mel

2 dl sammalt mel

4 ss rapsolje

4-6 ss lønnesirup (evt vanlig sukker)

2 egg

2 godt godt modne banener (evt + 1 til pynt)

1 toppet ts bakepulver

2 dl melk

1-2 dl hakkede valnøtter

1 ts kanel

Rør alt godt sammen til en ganske våt røre.

Hell over i en bakepapirkledd brødform.

Del en banan på langs og trykk den lett ned på toppen som pynt.

Stek på 200 grader i 30-40 minutter.

Jeg heter Mari Eskerud, er klinisk ernæringsfysiolog og dette er min blogg!

 

Her kan du lese kommentarer på aktuelle ernæringstemaer, artikler om gode kostholdsvaner og sunne matvarer. Kanskje blir du også inspirert til å spise sunnere! 

 

Så følg med hvis du er lei av superkurer som ikke er basert på vitenskap og bare vil ha sunt kosthold ved å spise helt vanlig mat som du finner på matbutikken. For det gjør jeg!

  • Twitter Clean Grey
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram Clean Grey

© 2023 by Eskerud Ernæring. Proudly created with Wix.com

  • Facebook - svarte sirkelen
  • Twitter Round
  • Instagram Black Round