Nyeste innlegg:

5 ting jeg alltid har i kjøleskapet!

Er det ikke gøy å snoke litt i kjøleskapet til andre? I dag tenkte jeg å dele noen av mine "stayers" i kjøleskapet, matvarer jeg ikke klarer meg særlig lenge uten!

1. Kjøleskapsgrøt

Ikke strengt tatt en matvare men kjøleskapsgrøt har jeg stort sett tilgjengelig i kjøleskapet. Har du fulgt meg en stund vet du at jeg sverger til denne hverdagsfrokosten! Hvis du ikke har hørt om det ennå er det havregryn blandet med litt yoghurt, melk og eventuelt chiafrø toppet med den smakstilsetningen du vil. Jeg bruker ofte frosne bær men er også glad i frø, nøtter eller frisk frukt som mango. Kjøleskapsgrøt er hverdagsfrokosten min som er lett å ta med seg på jobb, enkel og lage klar kvelden før og ikke minst fiberrik og mettende! Jeg lager gjerne litt ekstra så har jeg til et kjapt mellommåltid på ettermiddagen også.

2. Lettyoghurt eller skyr

Jeg kan, som så mange andre, fort få litt søtsug på kvelden. Da er det dumt å ha masse søtt stående i skapene(det klarer jeg aldri) og bedre å ha noe sunt men litt søtt. Favoritten min om dagen er Yoplait Gresk Yoghurt med kokos eller TINE Fyldig med sitron. Sistnevnte er ikke lett men har litt mindre sukker enn vanlig yoghurt. Bland i litt bær, frukt eller nøtter for en lett kveldsmat.

3. Tomater

Tomater er nesten en salat i seg selv for meg. Du trenger egentlig bare litt grønt i tillegg for å ha en porsjon klar til middag. Spesielt i sommersesongen når tomatene smaker ekstra godt spiser jeg det så ofte som mulig. De inneholder masse antioksidanter og sunne plantestoffer og har veldig lite energi. Hermetisk tomat har jeg også stort sett tilgjengelig, da er både pizzasaus, chillisaus og pastasaus kjapt å slenge sammen!

4. Avokado

Jeg har ikke alltid avokado i kjøleskapet, men siden jeg kjøper flere umodne om gangen havner ofte et par der for å forlenge holdbarheten når alle blir modne samtidig. Avokado er en super kilde til sunt plantefett og som de fleste trenger mer av i kosten. Litt sunt fett i måltidet gjør det mer mettende og næringsrikt så selv om mange har hørt at avokado er fetende og energirikt er det en sunn matvare. Jeg bruker den i salater eller som pålegg og spiser guacamole så ofte jeg kan!

5. Gulrøtter

Jeg spiser en gulrot de fleste dager i uken. Enten på jobb som en del av mellommåltidet kl 15 eller til lunsjen som grønnsak. Hvis jeg er supersulten før jeg skal lage middag er det også kjempekjekt å tygge på en gulrot mens man lager mat. Den inneholder nesten ingen kalorier, holder lenge i kjøleskapet og er billig og bra basisvare.

Jeg heter Mari Eskerud, er klinisk ernæringsfysiolog og dette er min blogg!

 

Her kan du lese kommentarer på aktuelle ernæringstemaer, artikler om gode kostholdsvaner og sunne matvarer. Kanskje blir du også inspirert til å spise sunnere! 

 

Så følg med hvis du er lei av superkurer som ikke er basert på vitenskap og bare vil ha sunt kosthold ved å spise helt vanlig mat som du finner på matbutikken. For det gjør jeg!

  • Twitter Clean Grey
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram Clean Grey

© 2023 by Eskerud Ernæring. Proudly created with Wix.com

  • Facebook - svarte sirkelen
  • Twitter Round
  • Instagram Black Round