Nyeste innlegg:

Oppskrift: Pokébowl


Jeg elsker sushi og kunne gjerne spist det mange ganger i uken. Men, det blir litt dyrt i lengden og å lage det selv krever både ekstra tid, finesse og ingredienser. Derfor er jeg blitt superglad i den nye trendretten pokébowl! Like godt og næringsrikt men mye enklere enn sushi! Kanskje dette blir sommerens go-to middag?

Tidsbruk: ca 30 minutter

Ingredienser til 2 personer:

- 1 boil in bag med ris (125g)

- 300-400g sushilaks som Salma

- 2/3 agurk

- 1 mango

- 1 avokado

- 3 ss soyasaus

- Saften fra 1/2 lime

- Et par cm ingefær, revet

- Litt chilli og hvitløk kan også være godt i marinaden, men jeg bruker ikke det

- Sesamfrø til pynt

Bland først sammen soyasaus, revet ingefær og limesaft i en skål/dyp tallerken. Skjær laksen i terninger og bland godt med marianden. Sett denne til side så den får stå og marinere mens du gjør resten klart.

Kok risen etter anvisning.

Hvis du vil lage sushiris kan du ha på denne marinaden, hvis ikke fungerer det greit med vanlig ris også. Bland 2 ss riseddik, 0,5 ss sukker og 0,5 ts salt. Varm litt i mikro for å få salt og sukker til å løse seg opp bedre. Bland det så inn i risen når den er ferdig kokt.

Skjær agurk, mango og avokado i passende biter.

Dander alt på tallerken til servering, for eksempel med risen i bunnen av en dyp tallerken og resten på toppen. Strø over sesamfrø før servering.

Jeg heter Mari Eskerud, er klinisk ernæringsfysiolog og dette er min blogg!

 

Her kan du lese kommentarer på aktuelle ernæringstemaer, artikler om gode kostholdsvaner og sunne matvarer. Kanskje blir du også inspirert til å spise sunnere! 

 

Så følg med hvis du er lei av superkurer som ikke er basert på vitenskap og bare vil ha sunt kosthold ved å spise helt vanlig mat som du finner på matbutikken. For det gjør jeg!

  • Twitter Clean Grey
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram Clean Grey

© 2023 by Eskerud Ernæring. Proudly created with Wix.com

  • Facebook - svarte sirkelen
  • Twitter Round
  • Instagram Black Round