Nyeste innlegg:

Oppskrift: LavFODMAP potetsalat


Jeg har skrytt på instagram i det siste av at jeg endelig har lært meg å lage potetsalat fra bunnen av. Det skulle egentlig bare mangle, mammaen min laget det hele oppveksten min. Det kan skyldes at jeg brukte ganske lang tid på å like den kremete litt pussige "salaten" som barn, men når man først har fått sansen for potetsalat blir det jammen ikke sommer uten!

Lenge brukte jeg strategien med å blande ekstra poteter oppi kjøpe-potetsalat for å gjøre den litt sunnere. Men etter at jeg begynte med lavFODMAP og innså at jeg ikke tåler verken løk eller hvitløk særlig godt, ble også utblandet kjøpesalat litt for hardt for magen.

Men i år er jeg altså i gang, potetsalaten blir sikkert enda sunnere og ikke minst bra for alle magene i familien når jeg lager den selv. Håper du også blir inspirert til å lage litt sunnere grillmat :-)

Ca 4-5-6 porsjoner. Det er jo helt umulig å angi potetsalatporsjoner, jeg spiser i alle fall mye mer enn jeg gjør av kokte poteter!

Ingredienser:

- 12-14 nypoteter, oftest ganske små

- 1/2 boks (laktosefri) mager kesam

- 4 ss majones

- 1 ss lake fra sylteagurk

- 2 ss finhakkede sylteagurk

- En dæsj tabasco

- 1 ss soyasaus

- 1/2 ts salt

- 1/4 ts pepper

- 3-5 vårløk, bruk bare det grønne, se litt an størrelsen

Fremgangsmåte:

- Kok potetene til de er myke i midten, nypoteter trenger bare en snau halvtime. Kok gjerne potetene kvelden før og la dem stå i kjøleskapet over natta, så er du sikker på at de er kalde og lette å dele opp i biter.

- Kutt opp potetene i små biter i en passende bolle

- Bland sammen sausen, alle ingrediensene sammen. Hold av litt vårløk til å pynte på toppen.

- Bland sausen med potetene og pynt med vårløk

Jeg heter Mari Eskerud, er klinisk ernæringsfysiolog og dette er min blogg!

 

Her kan du lese kommentarer på aktuelle ernæringstemaer, artikler om gode kostholdsvaner og sunne matvarer. Kanskje blir du også inspirert til å spise sunnere! 

 

Så følg med hvis du er lei av superkurer som ikke er basert på vitenskap og bare vil ha sunt kosthold ved å spise helt vanlig mat som du finner på matbutikken. For det gjør jeg!

  • Twitter Clean Grey
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram Clean Grey

© 2023 by Eskerud Ernæring. Proudly created with Wix.com

  • Facebook - svarte sirkelen
  • Twitter Round
  • Instagram Black Round